Pagina's

dinsdag 27 oktober 2020

Laatste werkdag

 Hoi allemaal,

Vandaag even geen kaartje maar een persoonlijk verhaal.

Na 6 jaar heb ik vandaag mijn laatste werkdag gehad bij het Leger des Heils. Ook hier ging het al een poosje niet goed en na de zomervakantie hoorde ik dat de reorganisatie ook bij ons op het directiesecretariaat nodig was.
Mijn collega en ik strijden al jaren voor extra hulp maar daar was nooit sprake van. Tot februari dit jaar, we kregen er een collega bij! Helaas is er de afgelopen 1,5 jaar zoveel gebeurd, wisselingen van directie, samenvoegingen van regio's dat ik merkte dat dit lichamelijk voor mij niet goed ging. Ik sliep slecht, werd onzekerder en langzamerhand begon het plezier op de achtergrond te raken. Na de zomervakantie werd er gezegd dat er bij ons uren weg moesten. Dit was voor mij het moment om na te denken wat ik wilde. En ik wilde dit niet meer. Er is nog gekeken voor een andere functie maar die was niet te vinden. Toen heb ik in overleg met thuis en mijn collega's en directie besloten om mijn uren in te leveren.  Dit gaf rust.....

Vanmorgen heb ik mijn spullen ingeleverd, werk overgedragen en afscheid genomen. Met een lach en traan ben ik naar huis gereden. Ik heb mooie bloemen, knutselbon en ici paris bon en heel veel mailtjes en lieve kaartjes gehad. Wat een mooie woorden hadden sommigen geschreven. Dit maakte een hoop goed.

Nu is het vooral rust nemen, genieten van Evi en vooral lekker mijn creatieve hobby's uitoefenen. Ik zie wel wat er verder op mijn pad komt. En daar waar een deur dichtgaat, gaat er een raam open........

Hieronder nog wat foto's van vanmorgen.

Fijne dag verder!
21 opmerkingen:

 1. Een goede beslissing Caroline, en zeker als je het werk niet meer echt graag deed. Hoe moeilijk het ook is in het begin, op den duur went het. Zelf ben ik afgelopen zomer gestopt met werken. Ik zou zeggen geniet van je nieuwe leventje, voor zover er tegenwoordig van te genieten valt. Gelukkig hebben we onze hobby waar je soms stiekem veel tijd in steekt.
  Hou je goed en groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oké,snap het , je moet ook plezier hebben in je werk.
  Maar je tijd is snel ingevuld.
  Ik ben al enkele jaren thuis,en het bevalt me prima .
  Al deed ik mijn werk met heel veel plezier.
  Geniet van je kleindochter, en hobby en andere leuke dingen.
  Wens je het allerbeste.
  Groetjes Elle-jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je verwend door je collega's. En ook nog een mooie bos bloemen. Een mooi afscheid.
  Liefs Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Caroline,
  dat is me een verhaal. Sjonge, dat moest je allemaal wel verwerken. En zo'n besluit neem je niet zomaar eventjes. Ik herken wel wat je schrijft. Zoiets onder andere omstandigheden overkwam mij ook. Geniet van je vrije tijd en inderdaad, er komt vast wel wat voor in de plaats. En zo te lezen zit je in de positie dat je niet meteen ander werk moet hebben. Dat geeft rust.
  Nu alle tijd om te naaien en te freubelen! Je hebt een goed afscheid gehad, zo te zien. Belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heel moedige beslissing in deze onzekere tijden. Wat mooi is die laatste zin. En voor nu geniet van je vrije tijd en vooral van Evi! Er komt vast wel weer iets op je pad!
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een hele stap, Caroline. En ik denk inderdaad ook dat als je straks weer wat beter in je vel zit, dat er dan weer iets anders op je pad komt. Nu eerst maar even genieten en tot rust komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een grote beslissing geweest , maar ik lees uit je verhaal wel een goede beslissing!
  Rust lekker uit !
  Groeten Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een beslissing Caroline, altijd doen wat voor jou goed voelt.
  Nu maar eerst bijkomen en genieten.
  Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een grote verandering voor je Caroline en je hebt deze beslissing wel overwogen genomen lees ik. Een fijn afscheid moet je vast goed hebben gedaan en eerst maar bijkomen!
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh Caroline toch, je bent door een lastige tijd gegaan maar hebt de goede beslissing genomen want wakker liggen van je baan is een teken aan de wand. De foto's zijn hartverwarmend dus je kunt op fijne jaren en herinneringen terugkijken en wie weet wat de toekomst brengt..Evi's Oma zijn en misschien oppasdagen, je hobby en de rest...komt allemaal goed!
  XxIrene

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja soms moet je afwegen wat nog belangrijk is Caroline... Het leuke werk zal je vast gaan missen...maar daarvoor zal zekers weer andere leuke dingen op je pad komen...Het afscheid ziet er inderdaad hartverwarmend uit...
  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat knap dat je deze beslissing gemaakt hebt! Er zullen zeker andere dingen op je pad komen. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. en hele grote beslissing, maar als ik dit lees de enige goede, want als je werk je in de weg gaat zitten dat is geen goed teken.
  Ga er eerst maar van genieten.
  groetjes Marjan.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat goed van je dat je deze beslissing hebt genomen, want voor jezelf kiezen is het allerbelangrijkste. Er komt vast iets anders op je pad dat wel goed voelt. Geniet van je kleindochter en hobby!
  groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dit is vast een lastige beslissing geweest Caroline, maar wat goed dat je naar je gevoel geluisterd hebt en voor jezelf hebt gekozen. Ik kan me zo voorstellen dat het best lastig is en het zal ongetwijfeld ook vreemd zijn. Maar net wat je zegt, waar deuren dicht gaan, gaan er ook weer andere deuren open. Op momenten dat je het niet verwacht kan er weer iets op je pad komen. Ze hebben je een leuk afscheid gegeven, wat ben je heerlijk verwend zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat moet dat een moeilijke beslissing zijn geweest Caroline.
  Maar soms moet je toch voor jezelf kiezen hoe moeilijk dat ook lijkt!
  Nu heb je in ieder geval meer tijd om met je kleindochter door te brengen en andere leuke dingen te doen.
  Je hebt een mooi afscheid gehad met mooie cadeaus!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja, dit zijn moeilijke beslissingen Caroline, maar je brengt zo vele van je tijd door op de werkvloer, dus het moet daar wel goed zitten. En als dat berg af gaat, ja dan is het heel dapper van je om keuzes te maken ! Heel veel succes op je verdere pad en neem de tijd om te genieten van je familie ! Groetjes, Gina

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten.
Ik lees ze altijd met veel plezier.

Lieve groetjes Caroline